Tave od nehrđajućeg čelika lako se mogu nazvati jednima od najpopularnijih zbog svoje relativno niske cijene i izdržljivosti.
Ali imaju jedan ozbiljan nedostatak.
Stvar je u tome što prženje postaje gotovo nemoguće bez stresa: hrana se lijepi za posuđe.
Stoga morate znati kako sami napraviti neprianjajući sloj za udobno kuhanje.
Kako ostvariti ovaj zadatak
Prvo morate uzeti dobar deterdžent, nanijeti ga na krpu i temeljito oprati unutrašnjost posude. Pokušajte oprati suđe najbolje što možete.
Isperite posudu kako biste uklonili ostatak deterdženta.
Zatim ćete morati osušiti posuđe ručnikom. Stavite tavu na štednjak i uključite vatru. Zatim ulijte veliku žlicu rafiniranog ulja.
Kistom za tijesto ga rasporedite po cijeloj tavi: ne smijete propustiti niti jedan centimetar.
Zatim morate pričekati. Kad se pojavi dim, vatra se gasi.
Pričekajte da se posuđe potpuno ohladi. Uzmite papirnati ručnik i obrišite unutrašnjost tave. Nakon toga možete ga sigurno koristiti. Postupak treba redovito ponavljati kako bi se “obnovio” neprianjajući premaz.