Zagreba Lajfhaki

Kako običnom čačkalicom produžiti rok trajanja hrane: napomena za domaćice

Vjerojatno svaka osoba zna za postojanje takvog uređaja kao što je čačkalica.

Pomoću ovog štapića možete ukloniti komadiće hrane koji su vam zapeli između zuba.

Međutim, to nije jedina svrha čačkalice.

Štapić sa šiljastim krajevima može pomoći produžiti rok trajanja neke hrane.

Postoji jedan jednostavan trik. Ako još uvijek niste naučili o tome, hitno to popravite!

Fotografija: © Belnovosti

Trik sa čačkalicom

Čest razlog brzog pada kvalitete pojedinih proizvoda je prisutnost otvorenog dijela.

Jednostavan primjer: za salatu vam je trebala samo polovica dugog krastavca. Drugu polovicu povrća vratili ste u hladnjak.

U takvoj situaciji posjekotina će vrlo brzo izležati. Rezultat može biti oštro pogoršanje okusa proizvoda ili čak njegovo kvarenje.

Problem se može riješiti vrlo jednostavno: nemojte žuriti da bacite kraj odrezan od voća. Pričvrstite ovaj “poklopac” na rez krastavca čačkalicom i vratite povrće na policu hladnjaka.

Isto možete učiniti s kobasicom i limunom.

Rez će biti zatvoren. Stoga će proizvod biti pohranjen dosta dugo.

Prethodno smo objasnili zašto u limun trebate umetnuti slamku.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version