Rekreacija na otvorenom čini se nepotpunom bez aromatičnih jela od mesa, ribe i povrća pripremljenih na roštilju.
Istina, sav užitak jela može pokvariti sam pogled na ražnjiće i rešetke prekrivene čađom, čađom, masnoćom i ostacima hrane.
Osim toga, onečišćenje može dovesti do korozije metala, razvoja bakterija i promjena u boji i strukturi instrumenata, zbog čega je toliko važno redovito ih čistiti.
Kako ukloniti stare mrlje s ražnjića i rešetke za roštilj
Kako biste brzo i jednostavno očistili “pribor” za roštilj, trebat će vam jedna velika vrećica.
Stavite opremu u čvrstu vrećicu, a zatim nastavite prema vlastitom nahođenju.
1. Ražnjiće i roštilj možete napuniti otopinom amonijaka i ostaviti tako 6-7 sati.
2. Soda će također djelovati – vjeruje se da se piće sa sodom može nositi s jednostavnim mrljama u 20 minuta.
3. Koristite provjerenu metodu korištenja mješavine octa i sode bikarbone. Ove komponente treba uzeti u jednakim omjerima i ostaviti da djeluju 8-10 sati.
4. Na kraju možete koristiti bilo koji deterdžent namijenjen za suđe – vrećicu s tekućinom malo protresite dok se ne stvori bogata pjena, a ražnjiće i rešetku za roštilj ostavite unutra 2-3 sata.
Ranije smo vam rekli zašto sapun morate posipati solju.