U kuhinji se može dogoditi svaka nepredviđena situacija, stoga treba biti spreman na sve.
Na primjer, hrana često zagori na tavi.
Međutim, to nije razlog za frustraciju: jednostavna sredstva pri ruci pomoći će vam da se nosite s problemom.
Kako možete ukloniti zagorjele ostatke hrane?
Kako se pokazalo, najbolji način pomoći u ovoj situaciji je metoda koja se temelji na upotrebi octa i sode.
Morat ćete uzeti samu posudu i uliti vodu. Ne treba vam puno tekućine: samo prekrijte dno posude. Zatim pokušavamo izmjeriti istu količinu octa. Predstavljamo lijek.
Pomiješajte obje tekućine.
Zatim uključite štednjak i pričekajte. Čim naš proizvod počne kuhati, pričekajte 60 sekundi.
Otopina octa tada se može sigurno ukloniti.
Zatim na vlažnu površinu posude pospite sodu bikarbonu i pričekajte oko pet minuta. Ostaje samo uzeti spužvu i ukloniti preostale tragove prljavštine.
Ova jednostavna metoda osigurat će da vaša tava izgleda savršeno.