Slažemo se – jako je teško posuđe očistiti od naslaga zagorjelog šećera, ali doista, nemojte ga bacati.
Sljedeći trikovi pomoći će vam da pojednostavite zadatak.
Sol
Ovaj proizvod može se nositi s čišćenjem bilo koje vrste posuđa. Slaba ili srednja otopina soli prikladna je za posude od nehrđajućeg čelika ili aluminija, kao i za emajlirano posuđe.
Međutim, imajte na umu da će zagoreni džem omekšati i odvojiti se od dna i stijenki posude u roku od 3-4 sata.
Limunska kiselina
Još učinkovitija metoda uključuje korištenje limunske kiseline. Pod njegovim utjecajem zagorjeli pekmez brzo omekša i počne se odvajati od dna i stijenki posude.
Ocat
Također možete koristiti otopinu octa. Kao i u prethodnim slučajevima, njime treba napuniti posudu i ostaviti nekoliko sati, a zatim, kada se pekmez dovoljno natopi, možete ga se riješiti uz pomoć praškova za čišćenje i metalne spužvice.
Ranije smo vam rekli kako možete zamijeniti dezodorans.