Zagreba Lajfhaki

Kako odabrati najzreliju lubenicu: iznenađujuće jednostavna metoda nazvana

U kolovozu možete sigurno kupiti lubenice, jer u to vrijeme sazrijevaju bez ljudske intervencije.

Ali nitko nije otkazao vještine odabira savršenih lubenica.

Stručnjaci iz publikacije “PRO City” nabrojali su sve načine određivanja zrelosti lubenice i jedan nazvali iznenađujuće jednostavnim.

Slušno

Najpopularnija metoda u društvu je biranje lubenice na uho. Ne morate biti glazbenik da biste znali da je lubenica dobra.

Ako glasno zvone kad se kucne, možete ih uzeti. Ako je dosadna, lubenica je najvjerojatnije nezrela ili prezrela.

Fotografija: © Belnovosti

Po repu

Lubenica treba imati suhi rep. Ako je još uvijek zelena, najvjerojatnije je bobica ubrana prije roka.

Malo je vjerojatno da će takva lubenica biti slatka i ukusna.

Najlakši način

No, dovoljan je i sam pogled na lubenicu da se ocijeni njezina zrelost.

Žuta mrlja sa strane, ili kako je stručnjaci nazivaju, zemljana mrlja, djeluje kao indikator.

Što je mrlja svjetlija i zasićenija, to je veća šansa da je lubenica sazrela u polju dinja.

Lubenice sa svijetlom ili zelenkastom mrljom najbolje je ostaviti sa strane.

Exit mobile version