Hurma je zdrav i ukusan proizvod koji obiluje vitaminima A i C, a obiluje i kalijem i antioksidansima. Stoga mnogi pokušavaju uključiti dragun u svoju prehranu.
Ali ne znaju svi kako odabrati pravo voće tako da bude ukusno i zrelo.
Ispostavilo se da pri odabiru voća trebate obratiti pažnju samo na četiri točke.
Oblik ploda
Vjeruje se da je slađe voće sorte “hiakume”.
Treba imati na umu da okus ne ovisi samo o sorti, već io sazrijevanju voća.
Guliti
Boja bi trebala biti bogata.
Ako je blijed, to može značiti da kaki još nije zreo.
Ali kada se na kožici vide tanke suhe pruge raspoređene u krug, to je znak zrelosti ploda.
Površina mora biti glatka, sjajna i bez oštećenja.
Voćna mekoća
Ako je proizvod pretvrd, to znači da još nije zreo.
Voće koje je premekano i čini se da se širi bit će prezrelo, ali još uvijek slatko. Idealna opcija je nešto između.
Lišće
Moraju biti suhi. Ispod može postojati lagana smeđa nijansa.
Ranije smo vam rekli kako pravilno jesti i čuvati dragun.