Zagreba Lajfhaki

Kako odabrati pravi dragun: ukusan i neljepljiv – 4 pravila

Hurma je zdrav i ukusan proizvod koji obiluje vitaminima A i C, a obiluje i kalijem i antioksidansima. Stoga mnogi pokušavaju uključiti dragun u svoju prehranu.

Ali ne znaju svi kako odabrati pravo voće tako da bude ukusno i zrelo.

Ispostavilo se da pri odabiru voća trebate obratiti pažnju samo na četiri točke.

Oblik ploda

Vjeruje se da je slađe voće sorte “hiakume”.

Fotografija: © Belnovosti

Treba imati na umu da okus ne ovisi samo o sorti, već io sazrijevanju voća.

Guliti

Boja bi trebala biti bogata.

Ako je blijed, to može značiti da kaki još nije zreo.

Ali kada se na kožici vide tanke suhe pruge raspoređene u krug, to je znak zrelosti ploda.

Površina mora biti glatka, sjajna i bez oštećenja.

Voćna mekoća

Ako je proizvod pretvrd, to znači da još nije zreo.

Voće koje je premekano i čini se da se širi bit će prezrelo, ali još uvijek slatko. Idealna opcija je nešto između.

Lišće

Moraju biti suhi. Ispod može postojati lagana smeđa nijansa.

Ranije smo vam rekli kako pravilno jesti i čuvati dragun.

Exit mobile version