Kako odoljeti? Čokoladna sladoled torta, recept

MATERIJALI

5 podijeljenih jaja
1/2 šalice šećera
2 pakiranja vanilije
2 šalice mlijeka
1 žličica kukuruznog brašna
1/8 žličice soli
250 grama couverture čokolada, otopljena
1 šalica vrhnja

PROVEDBA

Bjelanjke istucite u beze snijeg, sa šećerom i vanilijom. Na neljepljivom papiru za pečenje iscrtajte krug promjera jednakog promjeru kalupa koji imate. Položite ga na rešetku za pećnicu. Stavite meringue u kornet i izvlačeći ga u špagu na papiru oblikujte spiralu počevši od središta do obrisa kruga koji ste nacrtali. Pokrijte preostalu površinu pergamentnog papira malim rozeticama beze, razmaknutima jedna od druge. Meringue stavite sušiti u pećnicu na 100 Celzijevih stupnjeva 1 sat i 30 minuta. Sušite ih u zračnoj pećnici na 80 Celzijevih stupnjeva. Ugasite pećnicu i pustite da se meringue u njoj ohlade.

Zakuhajte mlijeko. U malom loncu dobro pomiješajte kukuruzno brašno, šećer i sol. Ulijte krokete i promiješajte da se sjedine s ostalim sastojcima. Nastavljajući miješati odjednom uliti prokuhano mlijeko. Lonac stavite u vodenu kupku i miješajte dok se krema malo ne zgusne. Dodajte otopljenu kuverturu i dobro umiješajte u kremu. Ulijte i umiješajte vrhnje. Smjesu zatim staviti u frižider da se ohladi i tući u aparatu za sladoled, dok se ne zgusne. Ulijte sladoled u kalup, na vrh meringue na dno. Kalup sa sladoledom staviti u zamrzivač.

Sutradan izvadite sladoled iz kalupa na tanjur. Površinu ukrasite meringueima i ružicama od šlaga. Neposredno prije posluživanja sladoled prelijte čokoladnim preljevom. Rastopite 100 gr. čokoladnu kuverturu s pola šalice vrhnja miješajući na laganoj vatri. Maknite s vatre i prelijte s 2 žlice konjaka ili quattra ili drugog likera po izboru.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki