Zagreba Lajfhaki

Kako profesionalni kuhari oštre noževe oštrije od britve: bez musata i oštrila. Imaju pikantniji način

Naoštriti kuhinjski nož bez brusne krpe i oštrila tako da postane oštriji od britve vrlo je realan zadatak.

Govorimo vam kako profesionalni kuhari oštre noževe.

Kako dobro naoštriti nož

Profesionalni kuhari ne koriste musat ili oštrila: oštećuju oštricu.

Za oštrenje noževa koriste samo posebne površine za oštrenje.

To su kombinirane šipke izrađene od guste plastike otporne na udarce s metalnom površinom obloženom dijamantom spojenom na vrhu.

Fotografija: © Belnovosti

Uzimamo takav dijamantni blok, zalijepimo ga na sam rub stola s dvije trake dvostrane trake – i uređaj za oštrenje noževa je spreman.

Dovoljno je nekoliko puta prijeći nožem po dijamantnoj površini da poprimi nevjerojatnu oštrinu.

Na isti način možete naoštriti škare i druge alate.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version