Zagreba Lajfhaki

Kako provjeriti kvalitetu kiselog vrhnja i meda pomoću joda: iznenadit ćete se

Kad kupujemo hranu, uvijek se nadamo da je pristojne kvalitete.

Ali neki proizvođači radije štede novac.

Kao rezultat toga, možemo završiti s nečim potpuno drugačijim od onoga što smo planirali. Poznato je da je med vrlo lako krivotvoriti. Kao rezultat toga, umjesto korisnog proizvoda s izvrsnim potencijalom, koristimo lažni. Kiselo vrhnje, naravno, nije lažno. Međutim, fermentirani mliječni proizvodi niske kvalitete mogu sadržavati aditive koji ne bi trebali biti prisutni.

Kako provjeriti kvalitetu kiselog vrhnja i meda pomoću joda?

Za fermentirani mliječni proizvod

Morat ćete prebaciti malo kiselog vrhnja u zasebnu posudu. Jedna žlica bit će dovoljna. Nakon ovoga morate ispustiti jod.

Samo jedna kap pomoći će u postizanju reakcije.

Fotografija: © Belnovosti

Ako kiselo vrhnje nije promijenilo boju, onda imamo kvalitetan proizvod. Ako se pojavi plava nijansa, onda ovo nije najbolji primjer kiselog vrhnja.

Za analizu meda

Na sličan način može se ispitati i med. Uzmite malu žlicu meda iz tegle i razrijedite ga u čaši tople vode. Ponovno dodajte nekoliko kapi joda.

Ako tekućina postane plavičasta, med je loše kvalitete.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version