Zagreba Lajfhaki

Kako ukloniti sve kemikalije iz piletine kupljene u trgovini: lukav način iskusnih kuhara

Nije tako teško ukloniti sve kemikalije iz piletine kupljene u trgovini.

Mi vam kažemo kako to rade profesionalni kuhari.

Kako izbaciti sve kemikalije iz piletine

Prema Zen kanalu Smile and Taste, prvi korak je odrezati kožu s piletine.

Također je potrebno riješiti se iznutrica, ako ih ima.

Zatim sve ovisi o načinu kuhanja. Ako trebate kuhati piletinu, jednostavno ocijedite prve dvije juhe nakon vrenja.

Fotografija: © Belnovosti

Ako planirate peći ili pržiti, piletinu morate dva do tri sata namakati u otopini soli i limunske kiseline (dvije žlice soli i žličica limuna na litru vode).

Uzmite toplu vodu tako da se sol i limun potpuno otope. Meso treba biti potpuno prekriveno vodom.

Nakon dva do tri sata ocijedite vodu i isperite piletinu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version