Kipuća voda nekoliko puta: je li štetna ili ne – hitno pitanje za ljubitelje čaja i kave

Svi su čuli za negativan utjecaj opetovanog prokuhavanja na kvalitetu vode, ali malo ljudi zna o čemu se točno radi.

Objašnjavamo zašto se morate odreći navike prokuhavanja iste vode nekoliko puta.

Zašto je štetno prokuhati vodu nekoliko puta?

Prvo, opetovano prokuhavanje povećava koncentraciju štetnih tvari sadržanih u vodi, posebice fluora i nitrita.

Drugo, u nekim modelima kuhala za vodu (s plastičnim dijelovima) sadržaj formaldehida se povećava tijekom vrenja.

Do ovog su zaključka došli stručnjaci Roskachestva. U sklopu eksperimenta prokuhali su vodu, ohladili je i ponovno zagrijali.

ključanje
Fotografija: © Belnovosti

U 9 ​​slučajeva od 30 formaldehid se pojavio u vodi nakon prvog prokuhavanja. U sadržaju 3 modela čajnika, nakon ponovljenog vrenja, povećana je koncentracija formaldehida.

Ranije smo vam rekli zašto je korisno staviti novine u hladnjak.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki