Koja je razlika između 6% octa i 9%: zapamtite jednom zauvijek

Neke domaćice umjesto stolnog octa kupuju esenciju octa – visoko koncentriranu otopinu octene kiseline (obično 70%).

Razrjeđivanjem s vodom možete dobiti ocat potrebne koncentracije.

Međutim, da biste to učinili, morate znati u kojem omjeru razrijediti.

Mi vam kažemo kako razrijediti esenciju octa i koristiti dobivenu otopinu.

Kako razrijediti esenciju octa

Da biste dobili 3% octa za preljev za salatu, trebate uzeti 22,5 dijelova vode na 1 dio esencije.

ocat
Fotografija: © Belnovosti

Da biste dobili 6% ocat, koji se koristi za pripremu marinada za meso i dodavanje u tijesto, uzmite 11 dijelova vode na 1 dio esencije.

9% ocat, koji se dodaje salamuri za zimnicu (krastavci, rajčice, salate), može se dobiti miješanjem esencije i vode u omjeru 1:7.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki