Zamrzivač je izvrsno mjesto za dugotrajno skladištenje namirnica bez gubitka njihovih nutritivnih kvaliteta i korisnih svojstava.
Međutim, to je izvedivo samo ako je sve učinjeno ispravno.
Koje greške može učiniti domaćica?
Punjenje
Mnogi su ljudi ponosni na svoje “začepljene” zamrzivače, ali to nije način za čuvanje hrane. Zbog nepravilnog skladištenja hrana postaje manje zdrava.
Također, takvo skladištenje može smanjiti temperaturu unutar zamrzivača, što čini skladištenje ne sasvim sigurnim.
Temperatura
Svaka bi domaćica trebala znati o tome: skladištenje hrane u zamrzivaču može se smatrati sigurnim samo ako ste mogli postaviti temperaturu na minus 18 stupnjeva ili niže.
Više temperature nisu prikladne za dugotrajno skladištenje.
Stalno ronjenje u zamrzivač
Hranu treba čuvati tako da rjeđe morate gledati u zamrzivač. Inače izazivate temperaturne fluktuacije.
Zbog toga se hrana može odmrznuti i postati izvor štetnih mikroorganizama.