Plastične vrećice su još uvijek popularne.
Mnogi su ljudi navikli u njima spremati gotovo sve proizvode.
Ali, kako se pokazalo, ne može se sve ostaviti u plastici, inače postoji opasnost da se posuđe i proizvodi pokvare. Ali o čemu točno govorimo?
Prije svega, iz takve ambalaže morate “osloboditi” rajčice, krastavce, začinsko i bobičasto voće koje ispušta previše vlage.
Ako se to ne učini, kondenzat će se nakupljati unutar vrećice, a to će u konačnici dovesti do truljenja proizvoda.
Ne ostavljajte vruću hranu u takvoj ambalaži.
To bi moglo uzrokovati topljenje vrećica i otpuštanje štetnih kemikalija u hranu.
Osim toga, pri kupnji namirnica treba voditi računa da svježe meso i riba mogu ispuštati sokove koji mogu zasititi plastičnu ambalažu.
Ako lešina dugo leži u vreći, bakterije će se početi razmnožavati unutra, što znači da će se rok trajanja značajno smanjiti.
Ranije smo vam rekli kako pravilno skladištiti mandarine kako bi duže ostale svježe.