Neki, da bi uštedjeli vrijeme, u čajnik sipaju toplu, a ne hladnu vodu, što im je uzalud.
Zašto se morate odreći ove navike, objasnio je Konstantin Eller, doktor kemijskih znanosti, profesor, voditelj laboratorija Saveznog istraživačkog centra za prehranu i biotehnologiju.
Mišljenje znanstvenika donosi publikacija “Argumenti i činjenice”.
Zašto ne možete sipati toplu vodu iz slavine u kuhalo za vodu
Kako je pojasnio stručnjak, topla voda iz slavine namijenjena je za potrebe kućanstva, poput pranja posuđa i rublja, a ne za piće.
Kvaliteta tople vode je jednostavno gora. Nije toliko pročišćeno, jer nije za piće, – rekla je profesorica.
Osim toga, primijetio je znanstvenik, u vruću vodu dodaju se posebne kemikalije kako bi se spriječila korozija cijevi.
Zašto piti toplu vodu koja sadrži neke dodatne tvari i minerale? Bolje je koristiti hladno – rezimirao je Eller.
Prethodno smo vam rekli kako da dovedete u red svoju bijelu sportsku obuću.