Zagreba Lajfhaki

Koliko dugo i koje namirnice se mogu zamrzavati u zamrzivaču

Kuhana jaja, kava, krem ​​sir, puding, kiselo vrhnje, salate od piletine, tunjevina… Ovo su neke od namirnica koje se NE smiju stavljati u .

Danas vam donosimo nekoliko namirnica koje će se pokvariti ako ih zamrznete, kao i koliko je u redu ostale držati u zamrzivaču.

Hrana se NE smije kontaminirati

Zamrzavanje će uništiti i okus i teksturu tjestenine. Tada makaroni upiju vlagu, zbog čega postaju gusti.

Pogledajte više:

Ponovno zamrzavanje takve hrane može biti opasno za zdravlje, jer se bakterije brže razmnožavaju. Ali možete ponovno zamrznuti odmrznutu hranu ako je prethodno skuhate.

Posebno one na bazi brašna ili kukuruznog škroba jer gube strukturu.

Ako pokušate zamrznuti kečap, to neće utjecati na vaše zdravlje, ali će utjecati na užitak konzumiranja – postat će vodenast.

Duboko zamrzavanje će otopiti hrskavu koricu na vrhu, učiniti ga neugodnim i neukusnim.

Vrlo je osjetljiv, pa će dubokim zamrzavanjem izgubiti teksturu.

Listovi će posmeđiti i smežurati se nakon odmrzavanja. Ako želite zamrznuti svježe začinsko bilje, učinite to ovako – nasjeckajte ga, stavite u posudu za led, prelijte vodom i zamrznite. Kasnije dodajte kockice u jelo.

Pogledajte više:

Nikada to ne radite jer bi moglo eksplodirati. Također, kada je hrana konzervirana, nema potrebe za zamrzavanjem jer u konzervi može stajati jako dugo.

Imaju tendenciju da postanu mekani, tj. promijeniti strukturu, pa zamrzavanje nije dobra opcija za spremanje krušnih mrvica.

Sadrže puno vode pa će smrzavanjem izgubiti teksturu, a s njom i okus.

Namirnice koje se mogu staviti u zamrzivač i koliko dugo

– 9 mjeseci

Svinjetina s kostima – 4 do 6 mjeseci

Svinjetina bez kostiju – od 4 do 12 mjeseci

Teletina s kostima – 4 do 6 mjeseci

Teletina bez kostiju – do 12 mjeseci

Cijelo pile ili puretina – 12 mjeseci

Komadići piletine ili puretine – 9 mjeseci

Mljevena puretina ili svinjetina – 3 do 4 mjeseca

Pogledajte više:

– 6 mjeseci

Plava riba – 2 do 3 mjeseca

Dimljena riba – 2 mjeseca

Kuhana riba – 4 do 6 mjeseci

Kamenice – 2 do 3 mjeseca

Jastog – 12 mjeseci

Svježi škampi – 3 do 6 mjeseci

Lignje i školjke – 3 do 6 mjeseci

Citrusi – 3 mjeseca

Ostali – 9 do 12 mjeseci

Povrće – od 8 do 12 mjeseci

Exit mobile version