Mnogi ljudi navikli su hranu stavljati u zamrzivač, vjerujući da će na taj način što duže ostati sigurna.
Ali nemojte zaboraviti da je u ovom slučaju važno zapamtiti datum isteka proizvoda.
Piletina ili puretina mogu ostati u zamrzivaču do tri mjeseca, ali svinjetina će trajati samo dva mjeseca u normalnom stanju.
Smrznuti bakalar ili tuna mogu stajati u zamrzivaču gotovo šest mjeseci, ali skuša i losos neće toliko dugo trajati, nakon najviše tri mjeseca treba ih kuhati.
Mljeveno meso, cikla, slanutak i leća mogu se držati u zamrzivaču do tri mjeseca.
Zelenje se također može čuvati tri mjeseca kada se brzo zamrzne.
Ako je temperatura 18 stupnjeva i niža, tada će takav proizvod trajati od šest mjeseci do godinu dana.
Bobičasto voće ne bi se smjelo držati zamrznuto dulje od devet mjeseci.
Najduže i najbolje se čuva povrće i voće – do godinu dana.
Ranije smo vam rekli kako pravilno zamrznuti povrće i voće.