Podsjeća na pitu, ali je umjesto kore nadjev od jaja i sira umotan u patlidžan. Ukusan burek jednostavan je recept za gladne ljude koji cijene domaću kuhinju.
Lutenica u pećnici – djelo kulinarske umjetnosti
Jelo se priprema dva puta. Prvo je potrebno ispeći patlidžane da budu mekani i laki za rad. Zatim ih morate panirati i sve još jednom popržiti.
Poznato vam je da patlidžani upiju puno ulja pa ih je više nego obavezno ocijediti na kuhinjskom papiru. Navikli smo jesti pržene patlidžane s umakom od rajčice. Ovdje je prikladniji umak od češnjaka na bazi mlijeka.
Ova pljeskavica je prava napast: otopite je, zgužvate i redate u tavi
Možete ga poslužiti posebno i svatko može dodati koliko želi ili možete unaprijed zaliti burek i tako poslužiti.
Pogledajte kako napraviti ukusan i sočan burek s mliječnim umakom na jenata.blitz.bg