Zagreba Lajfhaki

Ovih pet namirnica se nikada ne kvare

Pa ipak, postoje neke namirnice koje se nikada ne pokvare koliko god vremena prošlo…

Za to se brine majka priroda!

1. Med
Med može promijeniti boju i teksturu, ali ostaje siguran za piće i ukusan je, jednostavno stavite otvorenu posudu u toplu vodu.

2. Sol
Kuhinjska sol, američka košer sol i morska sol stare su… stoljećima! Zauvijek će ostati svježi i dati okus vašoj hrani čak i ako ste ih kupili prije mnogo, mnogo godina.

3. Šećer
Izazov sa šećerom nije održati ga svježim, već spriječiti da postane tvrd kao kamen. Šećer se nikada ne kvari jer ne pogoduje razvoju bakterija (zato se džemovi i slatkiši koji sadrže velike količine šećera čuvaju jako dugo ako se čuvaju u hermetički zatvorenim staklenkama). Samo pazite da čuvate šećer u hermetički zatvorenoj posudi – kako biste spriječili vlagu ili bube – i… mirno spavajte. Zauvijek ćete imati slatki šećer!

4. Riža
Čak i ako vreća ili kutija u kojoj ste pohranili rižu izgledaju… smrdljivo, prekriveno debelim slojem prašine
od vremenskih uvjeta, proizvod unutar kutije će biti potpuno nov, kao da ste ga upravo kupili. To se odnosi na bijelu i divlju rižu, arborio, jasmin i basmati, ali ne i na smeđu rižu. Zato zatvorite poklopac da spriječite kukce i ne brinite. Vaša se riža nikada neće pokvariti.

5. Kukuruzno brašno
Kako bi kukuruzna krupica ostala… besmrtna – kao što su to činile naše prabake u teškim vremenima – neka bude suha, dobro zatvorena i na hladnom mjestu (na primjer, na najnižim policama hladnjaka). Čak i ako su prošle godine otkako ste kupili brašno, naći ćete ga potpuno novog u papirnatom pakiranju kada ga budete htjeli koristiti…

Exit mobile version