Ovaj recept za Air Fryer Chicken Parmesan savršeno je jelo za radnu večer. Jednako je hrskava kao i klasična, ako ne i hrskavija.
Pileći parmezan jedan je od najpopularnijih recepata s piletinom na svijetu. U Grčkoj nije toliko raširen, ali svakako vrijedi probati. I onda ćete ga raditi opet i opet jer je ukusno…
Materijali
4 očišćena pileća filea
1/3 sp. brašno za sve namjene
2 velika jaja
1 sp. panko (japanske krušne mrvice dostupne u supermarketima)
1/4 sp. ribani parmezan
1 cm. slatki sušeni origano
1/2 žličice slatkog češnjaka u prahu
Svježe nasjeckani peršin, za ukras
Provedba
U zdjelu stavite brašno, dodajte sol i malo papra. U drugoj posudi istucite jaja dok ne postanu glatka. U trećoj zdjeli pomiješajte panko, parmezan, mozzarellu, origano i češnjak u prahu.
Pileće filete pobrašnite pa ih umočite u jaja, pustite da višak ocijedi i na kraju ih umočite u smjesu za panko, lagano pritiskajući da se priljube i dobro oblože sve strane.
Pileće filete stavite u fritezu, jedan ili dva komada i pecite na 200 stupnjeva, jednom okrećući, 5 minuta sa svake strane, dok se sir ne otopi i porumeni. Podijelite piletinu na tanjure i ukrasite peršinom.
Jenny