Pogledajte 9 razloga da više ne bacate talog kave

Da govorimo o talogu kave, shvaćate da je riječ o grčkoj kavi ili espressu (za one koji imaju sreće i uživaju u njoj kod kuće) o kojima se mnogo puta govorilo zbog njihovih prednosti.

Ali ovdje nećemo o zdravstvenim problemima jer ste već donijeli odluku da ćete ga konzumirati! Ovdje ćemo govoriti o tome što možete učiniti s onim što vam ostane nakon što ste već popili kavu.

Dakle, pogledajte sljedećih devet razloga da više nikada ne bacate talog kave. Ali prije nego što počnemo, treba napomenuti da nas zanima kava, a ne šećer! Dakle, ono što nam treba je samo da bude od čiste kave, neka bude teška samo da nije slatka!

Bilje Kada je vaša kava gotova, nemojte ni pomišljati baciti ostatke i odložiti ih izravno na svoje biljke. Kava ima toliko hranjivih tvari koje učinkovito pomažu u njihovom rastu.

Mravi Mravi vole harati tamo gdje ima izvora hrane, a što je bolje od kuhinje. Ako se susrećete s ovakvim problemom, talog ne morate ostavljati na mjestima u kuhinji, pogotovo na stazi koju inače stvaraju kad se osuši. Podsjećamo vas da mora biti napravljena od čistog taloga kave bez šećera jer će ih taj gorki okus držati podalje.

Kada u vašoj kuhinji dođu mali neželjeni gosti, osušeni talog od kave pospite na mjesta kroz koja prolaze.

Tkanine Nevjerojatno prirodan način da promijenite boju tkanine, ako je boja u koju želite da prirodno postane smeđa i daje rezultate, je korištenje kave za bojanje. Morat ćete namočiti krpu u otopinu vruće vode s određenom količinom kave. Zatim ga isperite hladnom vodom i gotovi ste!

Napomena: Boja koja će se pojaviti na tkanini ovisit će o količini kave koju ste upotrijebili i vremenu boravka tkanine u otopini. Također, ova tehnika je učinkovita na bijelim ili svijetlim tkaninama od prirodnih materijala, a ne od sintetike.

Drvo Po istoj logici možete stvoriti prirodnu smeđu boju za bojanje drvenih površina. Samo ovdje trebat će vam pomoć malo octa, kuhinjska žica i nekoliko dana dok ne bude spreman za upotrebu kao boja.

Aromatičan Ako miris kave uzbuđuje vaša osjetila kad se probudite (što potpuno razumijemo!), talog kave možete staviti u zdjelicu i u nju umočiti kuhinjsku krpu. Svaki put kada ga uključite, mirisi kave će se širiti prostorijom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki