Pročitajte koja je velika greška koju radimo s rajčicama

Jedna od najčešćih pogrešaka koju prosječna žena čini u kuhinji je kako stavljamo rajčice u hladnjak…

Rajčice imaju vrlo osjetljive stanice, a ekstremna vrućina ili hladnoća (ili grijanje) uzrokuje pucanje staničnih stijenki, uništavajući rajčice. Uništeni su i enzimi koji proizvode okus, ostavljajući rajčice potpuno bezukusne.

Rješenje;
Rajčice svakako držite na kuhinjskoj polici, u nizu kako bi između njih cirkuliralo što više zraka i izbjegavajte ih stavljati na izravnu sunčevu svjetlost.
Rajčice i cherry rajčice mogu se ostaviti u papirnatoj vrećici, pod uvjetom da u njoj probušite rupe. Da biste ubrzali zrenje rajčica, stavite ih u papirnatu vrećicu s jabukom koja ispušta plin etilen, sredstvo za sazrijevanje.
Nakon što rajčice sazriju, mogu se čuvati još 3 dana. Neke vrste, međutim, mogu trajati i do 5 dana.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki