Sedam namirnica koje nikako ne smijete staviti u zamrzivač

Zamrzivač je jedan od najvažnijih aparata u našoj kuhinji. Vrlo je važan, jer bez njega ne bismo mogli sačuvati razne namirnice koje imamo kod kuće.

Kad je hrana zamrznuta, možemo je čuvati duže nego kad je ostavimo u hladnjaku. Ali jeste li znali da postoje neke vrste hrane koje se ne smiju čuvati u zamrzivaču?

1. Jaja
Mnoge jestive namirnice se skupe kada se zamrznu. Međutim, s jajima je suprotno. Svatko tko je pokušao zamrznuti jaje došao bi do sljedećeg zaključka: jaje će eksplodirati kada padne ispod određene temperature. To čini zamrzivač ružnim mjestom za pohranjivanje jaja. Ako iz bilo kojeg razloga morate zamrznuti jaja, prvo uklonite ljusku, tako ćete izbjeći ovu pojavu.

2. Sir
Sa sirom nećete imati takvih problema ali je veća vjerojatnost da će se tekstura pokvariti. Lako se usitnjava što otežava rezanje. Ako želite odrezati običnu krišku sira koju ćete staviti na kruh, sigurno ne biste ciljali na tako nešto. To nije samo slučaj s Goudom, već i s francuskim sirevima kao što su camembert i brie. Pouka: nemojte zamrzavati svoj sir.

3. Riža
Možda već znate da se okus riže baš i ne poboljšava ako je ohladite, a to vas je možda navelo na zaključak da bi zamrzivač možda bio bolji. Nažalost, nije ga dobro ni držati tamo. Sve što ćete učiniti jest učiniti ga neukusnijim i ružnijim nakon što ga izvadite odatle. Najbolje je pojesti ga čim ga skuhate.

Pročitajte ostatak članka na ourlife.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki