Slatkiš za hladnjak bez šećera: Vrlo jednostavan recept, s malo sastojaka

To je jednostavan i ekonomičan desert za hladnjak, lagan, bez šećera i okusa čokolade, vanilije i jagode. U frižideru se čuva 4 dana. Recept Argyro Barbarigou.

Materijali
2 l mlijeka 2% ili biljnog mlijeka

160 gr. kukuruzno brašno

2½ žlice tekući zaslađivač sa stevijom

1 prstohvat/s soli

2 žlice vanilije ili dvije mahune vanilije

200 gr. nasjeckana čokolada bez šećera

250 gr. kolačići bez šećera za tepsiju

Za žele od jagoda

400 gr. nasjeckane jagode

1 žlica tekući zaslađivač sa stevijom

2 želatine

50 gr. voda.

Provedba
Za vrhunski desert za hladnjak bez šećera možemo koristiti životinjsko mlijeko, kao i biljno bademovo ili zobeno mlijeko.

Prvo napravimo kremu od vanilije.

U veliki lonac stavite mlijeko, kukuruzno brašno, sol, tekući zaslađivač sa stevijom i vaniliju.

Sve sastojke izmiješajte pjenjačom da se kukuruzno brašno potpuno otopi, prije nego kremu stavite na vatru.

Stavite lonac na laganu vatru i kuhajte uz miješanje dok ne zavrije i krema se zgusne.

U zdjelu staviti pola kreme od vanilije i dodati nasjeckanu čokoladu.

Miješajte mekom kuhačom dok se čokolada potpuno ne otopi.

U pleh 30 x 25 cm ređati red kolačića.

Preliti čokoladnom kremom u jednom sloju.

Ponovimo red kolačića i prekrijemo kremom od vanilije.

Pustite da se desert zagrije na sobnu temperaturu.

I tako, desert iz hladnjaka je spreman i nakon što je odstajao 2 sata, poslužimo ga. Ali sa svježim želeom od jagoda kao posljednjim slojem, postaje impresivan s grimiznim slojem jagoda i ima sav svoj okus i svježinu jagode.

Za žele od jagoda

Stavite želatine u zdjelu i prelijte ih hladnom vodom.

Ostavite ih 5′ da omekšaju.

Operite i nasjeckajte jagode.

Stavljamo ih u pleh.

Dodajte stevia zaslađivač i vodu.

Na laganoj vatri uz miješanje kuhajte jagode 3′ dok se malo ne otope i porumene da postanu kao umak.

Ocijedite želatinu da uklonite vodu.

Isključite umak od jagoda i dodajte želatine, miješajući da se otope.

Pustite da se temperatura spusti 2-3′ i prelijte žele od jagoda na vrh hladnjaka.

Desert zamrznite u hladnjaku na 2-3 sata dok se potpuno ne stegne.

Narežite na komade i poslužite.

Držati u hladnjaku 3-4 dana.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki