Zagreba Lajfhaki

Što učiniti ako daska za rezanje počne neugodno mirisati: tajna metoda koja je pomogla više nego jednoj domaćici

Drveni pribor i pribor već su nekoliko godina popularni među domaćicama.

“Hvala” za to je njihova inherentna ekološka prihvatljivost i ugodan, čak pomalo udoban izgled.

Međutim, kuhinjsko posuđe od drva ima jedan značajan nedostatak – lako može apsorbirati široku paletu mirisa.

Ovaj problem je posebno relevantan za daske za rezanje, koje često postaju izvor neugodnih “mirisa”.

Ako ste suočeni sa sličnim problemom, ne biste trebali računati na pomoć običnog deterdženta za pranje posuđa i drugih kućnih kemikalija.

Fotografija: © Belnovosti

Oni mogu samo malo prikriti “jantar”, ali ga ne neutralizirati.

Umjesto toga obrišite dasku polovicom limuna kako biste se riješili neugodnih mirisa.

Sok od citrusa otklonit će i najupornije mirise, nakon čega drvenu dasku za rezanje ponovno možete koristiti za namjeravanu svrhu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version