Što učiniti kako kuhalo za vodu ne bi preraslo kamencem: učinkoviti savjeti

Kako biste izbjegli muku oko čišćenja kuhala za vodu od kamenca, pripazite na njegovo stvaranje.

Kako odgoditi pojavu kamenca u kuhalu za vodu

Ne kuhajte istu vodu dva puta, niti je ostavljajte u kuhalu nakon što je prokuhala. Budući da se u takvoj vodi bakterije brže razmnožavaju, to znači da će se povećati količina kamenca.

Važan je i sastav vode.

Ako morate imati posla s vodom koja je pretvrda i sadrži mnogo štetnih tvari, kupite posebne filtere ili koristite kupovnu vodu u bocama.

Nakon svake upotrebe kuhalo za vodu isperite i osušite. To će trajati samo nekoliko minuta, ali će vam pomoći da izbjegnete dugotrajno čišćenje u budućnosti.

Čajnik
Fotografija: © Belnovosti

Također je potrebno redovito uklanjati kamenac kako bi se spriječilo stvaranje debelog sloja kamenca.

Preporuča se provoditi preventivno čišćenje otprilike svaka dva tjedna. U ovom slučaju, vaš čajnik neće pobjeći od vas kao što je pobjegao od Fedore.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki