Što učiniti s prošlogodišnjim zalihama: ljetnim stanovnicima rečeno je što mogu baciti u kompostnu jamu

Prošlogodišnje zalihe nema smisla ostavljati za iduću godinu, osim ako se ne radi o pekmezu.

Ljetni stanovnici se pitaju je li moguće koristiti ubrano povrće ili voće koje nije pojedeno tijekom zime za gnojivo, šaljući sadržaj podruma u kompostnu jamu?

Ideja se na prvi pogled čini racionalnom, ali neće svaka hrana biti korisna čak ni za pripremu gnojiva.

Glavni kriterij

U kompost se može bacati samo zdravo povrće. Kad sređujete stvari u podrumu, prelistajte zalihe.

A ako povrće nije trulo, nije prekriveno plijesni, krastama ili drugim gljivičnim bolestima, tada se sve što se ne jede može odnijeti u jamu.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Na primjer, povrće može uključivati ​​krumpir, drugo korjenasto povrće i bundeve. Plodovi rijetko ostaju ustajali.

Ali ako postoji i najmanji znak plijesni, tada se zalihe moraju zbrinuti na drugačiji način.

Također je važno razmisliti o tome kakvu je obradu povrće ili voće podvrgnuto prije skladištenja.

Kako postupiti

Da bi zalihe koristile budućoj žetvi, potrebno ih je nasjeckati – tako će brže istrunuti.

Ranije smo vam rekli zašto trebate kapati jod na svježi sir.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki