Khachapuri je gruzijsko nacionalno jelo od tijesta koje podsjeća na pitu sa sirom. Priprema se zatvoreno ili poluotvoreno. Sadrži veliku količinu sira, njegova težina je otprilike dvostruko veća od težine brašna.

U različitim dijelovima Gruzije khachapuri se priprema različito, a ponegdje se razlikuje i njegov izgled.

Njihov oblik je raznolik – okrugli, trokutasti, ovalni ili u obliku čamca. Nadjev također može biti različit – sir, meso, krumpir, grah.

Susjedovom receptu za polpete sa sirom i lukom nema premca, tope se u ustima

Ako vam se jede nešto drugačije, ali ne želite gubiti vrijeme na klasični gruzijski khachapuri, predlažemo da pripremite nešto jednako ukusno, a to je – hajduška perlenka. Traje 15 minuta i to je kao večera.

Kako pripremiti ovu poslasticu koju nećete pronaći ni u restoranima pogledajte na jenata.blitz.bg.