Zagreba Lajfhaki

Talijanski kuhar otkriva veliku grešku koju radimo u špagetima s mljevenim mesom

Prema talijanskom kuharu, krivo kuhamo špagete s mljevenim mesom. Pravi put.

Talijanski kuhar otkriva kako smo se toliko dugo griješili s poznatom tjesteninom Bolognese (špageti s mljevenim mesom) i otkriva na koji način do talijanskog jela.

Prema Mirroru, kuhar Roberto Bassi otkrio je da je prva greška što ne koristimo tagliatelle kao našu tjesteninu.

Zatim je rekao da je vrlo važna i količina povrća i mesa koje koristimo za mljeveno meso.

“U vodu pri kuhanju dodamo ulje, a kuhanu tjesteninu isperemo vodom. Ako se koristi kvalitetna tjestenina, oslobađa se samo mala količina škroba, što sprječava lijepljenje tjestenine. “Ispiranje vaše kuhane tjestenine uklanja lagani sloj škroba koji pomaže da se tjestenina veže s umakom”, rekao je.

Dakle, trik je odabrati tagliatelle, dobro meso i pravi omjer povrća.

Korak po korak za savršene špagete s mljevenim mesom:

  1. Pirjajte povrće po izboru na ekstra djevičanskom maslinovom ulju
  2. Dodajte meso (mljevena junetina i svinjetina tradicionalno, ali po želji možete koristiti samo junetinu)
  3. Dobro i ravnomjerno zapecite meso (ovo je jedan od najvažnijih koraka)
  4. Ulijte vino kako biste skupili karamelizirani šećer na dnu posude koji se oslobađa iz mesa dok se kuha
  5. Na kraju dodajte začine po želji zajedno s pastom od rajčice, vodom ili nasjeckanom rajčicom i ostavite da se lagano kuha nekoliko sati.
Exit mobile version