Tri najveće pogreške koje radite kada zamrzavate mljevenu govedinu

Ako namjeravate zamrzavati mljevenu govedinu, trebali biste znati neke od najčešćih pogrešaka koje većina ljudi radi i kako ih možete izbjeći kako biste očuvali njezinu kvalitetu i uštedjeli više novca s vaše strane.

Ostavite u zamrzivaču na duže vrijeme

Budući da se kvaliteta smrznute mljevene govedine može pogoršati nakon nekoliko mjeseci, trebali biste planirati kupnju u skladu s tim. Ako kupujete mljevenu govedinu u rinfuzi i zamrzavate je, dobro je kupiti količine za koje znate da ćete ih sigurno potrošiti u roku od tri ili četiri mjeseca. Dok možete sa sigurnošću jesti meso koje je bilo zamrznuto više od četiri mjeseca, kvaliteta mljevene govedine će se pogoršavati što duže čekate, navodi Healthline.

Sirovo mljeveno meso odmrzavajte nekoliko sati na sobnoj temperaturi

Preporučena metoda za odmrzavanje sirovog mesa je ostavite da se polako otapa u hladnjaku tijekom 24 sata. Također biste trebali staviti svoje meso koje se odmrzava na veliki tanjur koji može uhvatiti eventualno curenje soka od sirovog mesa.

Iako je ovaj proces uglavnom siguran, ponekad zaboravimo izvaditi smrznuto meso iz zamrzivača dan prije. U tim slučajevima možemo doći u iskušenje da preskočimo preporučenu metodu i potpuno otopimo smrznutu mljevenu govedinu na sobnoj temperaturi. Međutim, ovo je jedna od najvećih grešaka koje ljudi rade kada odmrzavaju meso.

Hladnjak odmrzavanje mesa drži izvan opasne temperaturne zone koja pogoduje razvoju bakterija, a koja se kreće od 4 do -17 Celzijevih stupnjeva. Prema tastingtable.com, sigurno je započeti s odmrzavanjem na sobnoj temperaturi, ali to biste trebali činiti samo kraće od dva sata. Nakon dva sata odmrznuto mljeveno meso prebacite u hladnjak da se proces završi.

Ne uklanjate zrak kada zatvarate vrećicu za zamrzavanje

Najvažniji savjeti za zamrzavanje, odmrzavanje i kuhanje mljevene govedine odnose se na izbjegavanje spaljivanja zamrzivača. Opeklina smrzavanjem zapravo je vrsta dehidracije koja se javlja kada se nešto što sadrži vlagu izloži zraku. Proces je zapravo vrlo sličan isparavanju. Na isti način na koji bi zdjela vode u vašem hladnjaku polako isparila, mljevena govedina ostavljena izložena zraku u vašem zamrzivaču će dehidrirati.

Prema Inverseu, postoje dva primarna razmatranja kada pokušavate izbjeći opekline smrzavanjem: izložena površina i zrak unutar spremnika ili vrećice. Čvrsto umatanje mljevene govedine u plastiku prije stavljanja u plastičnu vrećicu jedan je od načina da se ograniči izlaganje zraku unutar vrećice.

Ozebline možete spriječiti i ograničavanjem površine. Iako je prethodno porcioniranje mljevene govedine učinkovita strategija za pripremu obroka, ono također povećava površinu, pa bi se prethodno porcionirana mljevena govedina trebala potrošiti brže nego neporcionirana mljevena govedina.

Još jedan učinkovit način za izbjegavanje izlaganja zraku je korištenje vakuumskog zatvarača. Prema PacFoodu, sustav vakuumskog zatvaranja može držati mljevenu govedinu svježom godinu dana.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki