Skeptici često ostavljaju negativne recenzije o provjerenim proizvodima samo zato što ih nepravilno koriste.
Na primjer, možete čuti da limunska kiselina ne uklanja kamenac iz kuhala baš dobro.
Otkrijmo kako pravilno očistiti čajnik s limunom tako da proizvod pomaže prvi put.
Kako postupiti
U uznapredovalim slučajevima, kada je voda iz slavine tvrda i kuhalo se povremeno čisti, potrebno je uzeti 10 grama limunske kiseline na svakih 100 mililitara vode ulivene u kuhalo.
Prašak uspite u kuhalo za vodu, napunite vrućom vodom i stavite na vatru, a zatim prokuhajte.
Kada voda proključa, pažljivo je promiješajte i ostavite kuhalo na srednjoj vatri 30-60 minuta.
Nakon toga ne zaboravite isprati kuhalo za vodu, napuniti vodom i prokuhati, izliti i tek nakon toga kuhalo možete koristiti za namjeravanu svrhu.
U svakom slučaju, morate zapamtiti da nije uvijek moguće ukloniti stari sloj kamenca prvi put.
Ranije smo govorili o proizvodu koji će vam pomoći ukloniti miris ribe ili luka.