Zagreba Lajfhaki

Uljni kolačići s limunom, medom i cimetom – Jednostavni i ukusni umaci

Još malo pa su ovi ljetni dani bez škole prilika da s obitelji napravimo vrlo ukusne posne kolačiće s limunom, medom i cimetom.

Provest ćete ugodno vrijeme sa svojom djecom željnom kreativnog bavljenja, a ujedno će kuća mirisati nevjerojatnim mirisima. Posni kolačići su idealni za cijelu godinu, a posebno sada kada je toplo vrijeme

Posni kolačići s limunom, medom i cimetom – Jednostavni i ukusni umaci
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva i krenite s pripremom tijesta za posne kolačiće s limunom, medom i cimetom

Materijali (40-45 komada)
500 gr. brašno za sve namjene
1 žličica (puna) praška za pecivo
1 žličica sode
1 žličica cimeta
100 gr. šećer
60 gr. med
110 gr. maslinovo ulje
100 gr. svijetlo ulje (suncokretovo ulje, kukuruzno ulje)
60 gr. Mineralna voda
40 gr. svježi limunov sok
koricu limuna
1 žlica konjaka ili limunčela

Stvaranje
U zdjelu miksera stavite sve tekuće sastojke zajedno s medom i šećerom i miksajte dok se ne zgusne.
Dodajte sve preostale čvrste sastojke i mijesite kukom dok ne dobijete mekano pahuljasto tijesto.

Pustite tijesto da odstoji nekoliko minuta i oblikujte kolačiće u oblike koje nam se sviđaju.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta dok blago ne porumene, ne bi smjele poprimiti puno boje, kako se ohlade očvrsnu i postanu hrskave.

Exit mobile version