Pržena hrana nam je najdraža, sigurni smo da je i vi volite. Sjetite se samo okusa pržene ribe i krumpirića na pozadini zalaska sunca na moru. Ili slasne pržene kriške s borovim medom podijeljene s planinskim vjetrom.
No, pržena hrana je koliko ukusna toliko i opasna za figuru i zdravlje, pogotovo ako koristite staro ulje, obilno ga dodajete ili koristite mast za prženje koja je neprikladna i štetna zagrijavanjem.
Znate li koja je sigurna temperatura za prženje?
Svi griješimo: Nitko ne zna da se ulje osim za kuhanje koristi i za…
Na kojoj se temperaturi prženja ulje pretvara u kancerogenu zvijer? Zapravo, pitanje je teško jer je odgovor različit za različite vrste ulja.
Odabirom najsigurnijih vrsta ulja otpornih na visoke temperature prženja, pomoći ćemo vam da uživate u aromatičnoj, prženoj hrani, njenoj sočnosti i okusu bez opasnosti za svoje zdravlje.
Na jenata.blitz.bg saznat ćete iznad koje temperature pri prženju ulje počinje biti štetno za nas