Ne uspijevaju sve domaćice sačuvati okus i korisna svojstva proizvoda nakon zamrzavanja.
Nakon smrzavanja dolazi do promjene strukture povrća i ono postaje vlaknasto. To se odnosi na rajčice, tikvice, paprike i patlidžane.
Ako nisu pravilno zamrznute, nakon odmrzavanja postat će gumene i izgubit će okus.
Predlažemo da naučite kako pravilno zamrznuti patlidžane i paprike. Neke domaćice savjetuju ispeći patlidžane prije zamrzavanja, a zatim ih zamrznuti.
Patlidžane treba oprati, osušiti i staviti u lim za pečenje. Pecite povrće pola sata na 200 stupnjeva.
Nakon kuhanja pokrijte ih folijom na neko vrijeme da se dobro raspare.
Zatim povrće ogulite, stavite na papir za pečenje i stavite u zamrzivač.
Nije potrebno zamrzavati povrće u zip vrećicama; ono će se slijepiti.
Paprike ili patlidžane prije upotrebe potrebno je samo odmrznuti i koristiti za pripremu raznih salata i prvih jela.