Zagreba Lajfhaki

Zamrzavanje paprika i patlidžana za zimu. Kako to učiniti ispravno kako ne biste izgubili okus i aromu

Ne uspijevaju sve domaćice sačuvati okus i korisna svojstva proizvoda nakon zamrzavanja.

Nakon smrzavanja dolazi do promjene strukture povrća i ono postaje vlaknasto. To se odnosi na rajčice, tikvice, paprike i patlidžane.

Ako nisu pravilno zamrznute, nakon odmrzavanja postat će gumene i izgubit će okus.

Predlažemo da naučite kako pravilno zamrznuti patlidžane i paprike. Neke domaćice savjetuju ispeći patlidžane prije zamrzavanja, a zatim ih zamrznuti.

Patlidžane treba oprati, osušiti i staviti u lim za pečenje. Pecite povrće pola sata na 200 stupnjeva.

Fotografija: © Belnovosti

Nakon kuhanja pokrijte ih folijom na neko vrijeme da se dobro raspare.

Zatim povrće ogulite, stavite na papir za pečenje i stavite u zamrzivač.

Nije potrebno zamrzavati povrće u zip vrećicama; ono će se slijepiti.

Paprike ili patlidžane prije upotrebe potrebno je samo odmrznuti i koristiti za pripremu raznih salata i prvih jela.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version