Kada kupujete majonezu u trgovini, izuzetno je važno pažljivo proučiti sastav proizvoda.
Mi vam kažemo koja tri sastojka ne bi smjela biti u majonezi.
Što ne bi trebalo biti u majonezi
Prvo, aditiv E385. Omogućuje da majoneza dugo zadrži svoju konzistenciju, okus i boju.
Kada se konzumira u umjerenim količinama, nema negativan učinak na tijelo, međutim, kako su pokazala istraživanja na životinjama, u velikim dozama ova tvar je toksična.
Drugo, suncokretovo ulje. Višak omega-6 kiselina koje sadrži može izazvati upalu u tijelu.
Bolje je odabrati majonezu s uljem repice. Sadrži omega-3 kiseline korisne za srce.
Treće, šećer. Da, dodaje se ne samo slatkišima, već i majonezi i mnogim drugim proizvodima.
Također, pri kupnji majoneze treba paziti na redoslijed sastojaka. Što je neki sastojak naveden više na popisu, to ga više ima u proizvodu.
Ranije smo vam rekli što treba učiniti tijekom čišćenja kako se prašina ne bi dugo taložila na namještaju.