Zagreba Lajfhaki

Zašto kuhati limunsku kiselinu sa srebrom: ne znaju sve domaćice točan odgovor

Mnogi ljudi imaju nakit i srebrninu.

Ovaj metal uvijek izgleda izuzetno plemenito i estetski ugodno.

No, o tome svakako morate voditi računa kako bi srebro izgledalo pristojno. Poznato je da se zbog prirodnih razloga metal može prekriti tamnim premazom.

Stoga je vrijedno znati kako se možete brzo i učinkovito nositi s ovim problemom. Na primjer, postoji jedna metoda koja uvijek pokazuje pravi stupanj učinkovitosti. Uključuje kuhanje srebra uz dodatak limunske kiseline.

Što radi i kako ga ispravno čistiti

Morat ćete uzeti tavu i u nju uliti pola litre vode. Zatim dodajte oko sto grama limunske kiseline. Preporuča se sakriti srebrne predmete u komadu folije, pažljivo ih zamotajući.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim stavite srebro u tavu i uključite vatru. Nakon što tekućina zavrije, smanjite vatru na minimum i pričekajte 15-ak minuta.

Zatim izvadimo naše ukrase ili pribor za jelo. Potrebno ih je potopiti čistom vodom i obrisati.

Od napada neće ostati ni traga.

Ranije smo govorili o tome kako su se sovjetske domaćice borile protiv žohara.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version