Zagreba Lajfhaki

Zašto nakapati jod na svježi sir: samo nekoliko ljudi koristi ovaj trik

Testiranje svježeg sira kupljenog u trgovini na prirodnost kod kuće vrlo je stvaran zadatak.

Reći ćemo vam kako odrediti sadrži li svježi sir škrob i druge aditive.

Kako provjeriti prirodnost svježeg sira

To se može učiniti s jodom. Uzmite mali komad svježeg sira i kapnite na njega jod.

Ako svježi sir postane plav, to znači da sadrži škrob, sojin protein ili druge dodatke (kefir, limetu, voćne dodatke).

Kvalitetu svježeg sira možete provjeriti i tako da komadić stavite u kipuću vodu.

Fotografija: © Belnovosti

Ako se svježi sir otopio i pretvorio u viskoznu masu, a voda je ostala čista, proizvod je visoke kvalitete.

Ako se svježi sir ne otopi ili se razbije u pahuljice, a na površini vode pojavi se masni film, kvaliteta proizvoda ostavlja mnogo za poželjeti.

Prethodno smo vam rekli koje namirnice ne smijete držati u zamrzivaču.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version