Zagreba Lajfhaki

Zašto ne biste trebali bacati staklenke senfa i hrena: ne znaju svi za ovo

Mnogi rado kupuju senf i hren jer njihova upotreba čini hranu zanimljivijom.

U većini slučajeva staklenke idu u smeće.

Ali mogu se sigurno koristiti drugi put.

Koje ideje vrijedi razmotriti?

Napravite prekrasan svijećnjak

Najprije ćete morati temeljito oprati staklenku, ukloniti naljepnicu i tragove korištenja. Zatim ga osušimo. Dalje, staklenku možete ukrasiti na bilo koji način.

Zatim šaljemo čajnu svijeću ili mali “stupac” i divimo se.

Fotografija: © Belnovosti

Slojeviti deserti

U slastičarnicama se često mogu vidjeti lisnate slastice poslužene u prekrasnim staklenim posudama. To poslasticu čini još zanimljivijom.

U tu svrhu možete slobodno koristiti staklenke preostale od gorušice i hrena.

Za začine

Nije potrebno kupovati posebne staklenke za čuvanje začina: samo upotrijebite one koje već imate. Također možete sigurno pohraniti zdrobljene biljke, sol i čaj u posude nakon senfa.

Samo napravite lijepu naljepnicu na staklenku kako bi vaša kuhinja izgledala ljepše.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version