Mnogi rado kupuju senf i hren jer njihova upotreba čini hranu zanimljivijom.
U većini slučajeva staklenke idu u smeće.
Ali mogu se sigurno koristiti drugi put.
Koje ideje vrijedi razmotriti?
Napravite prekrasan svijećnjak
Najprije ćete morati temeljito oprati staklenku, ukloniti naljepnicu i tragove korištenja. Zatim ga osušimo. Dalje, staklenku možete ukrasiti na bilo koji način.
Zatim šaljemo čajnu svijeću ili mali “stupac” i divimo se.
Slojeviti deserti
U slastičarnicama se često mogu vidjeti lisnate slastice poslužene u prekrasnim staklenim posudama. To poslasticu čini još zanimljivijom.
U tu svrhu možete slobodno koristiti staklenke preostale od gorušice i hrena.
Za začine
Nije potrebno kupovati posebne staklenke za čuvanje začina: samo upotrijebite one koje već imate. Također možete sigurno pohraniti zdrobljene biljke, sol i čaj u posude nakon senfa.
Samo napravite lijepu naljepnicu na staklenku kako bi vaša kuhinja izgledala ljepše.