Zagreba Lajfhaki

Zašto ne biste trebali baciti vodu u kojoj su se kuhala jaja: zapamtite 2 stvari

Jeste li znali da preostalu vodu nakon kuhanja jaja možete koristiti za zalijevanje sobnih biljaka?

Mi vam kažemo koje su prednosti takve vode za biljke i kako je pravilno koristiti.

Zašto ne biste trebali izbaciti vodu u kojoj ste kuhali jaja

Ljuske jajeta su bogat izvor korisnih mikroelemenata.

Sastoji se od 90% kalcijevog karbonata i kalcijevog fosfata, neophodnih za rast biljaka.

Ovaj element je uključen u mnoge metaboličke procese koji se odvijaju u biljkama, utječe na razmjenu proteinskih spojeva i ugljikohidrata i pomaže u održavanju neutralne razine kiselosti tla.

Fotografija: © Belnovosti

Tijekom procesa kuhanja, kalcij sadržan u ljusci se djelomično probavlja i obogaćuje vodu.

Ovom vodom preporuča se zalijevati biljke jednom svaka tri do četiri tjedna.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version