Zagreba Lajfhaki

Zašto ne biste trebali stavljati mlijeko na gornju policu hladnjaka

Ako ne pazite gdje čuvate hranu u hladnjaku, moguće je da ste kutiju s mlijekom mnogo puta stavili na gornju policu.

Chef Daniel Norton govorio je za Tech Insider o čuvanju hrane u hladnjaku i između ostalog spomenuo mlijeko. Pojasnio je da temperatura nije stalna u svim dijelovima hladnjaka te da zato hranu treba pažljivo čuvati na svakoj polici.

Više police obično su toplije, zbog čega stručnjaci i ja savjetujemo da pohranite što više namirnica koje su poznate kao “visokorizične”, poput mlijeka i sirovog mesa – nešto što ne bismo dugo ostavljali izvan hladnjaka – na najhladnijim mjestima.

Mlijeko i meso trebali bi držati na najnižim policama ili u blizini stražnjeg dijela hladnjaka, kažu stručnjaci. Na taj način postoji manji rizik od rasta potencijalno štetnih bakterija kada netko konzumira hranu ili piće.

Ovo nije jedino upozorenje o čuvanju hrane u hladnjaku. Prije nekog vremena pojavila se i objava stručnjaka da se krumpir ne smije čuvati u hladnjaku. Iako većina ljudi vjerojatno ne, znanstvenici upozoravaju one koji se ipak odluče za ovaj način skladištenja da niske temperature mogu pretvoriti krumpirov škrob u šećer. Kada se peku ili prže, ti se šećeri zatim spajaju s aminokiselinama kako bi proizveli kemikaliju koja se smatra štetnom.

Exit mobile version