Zašto ne možete prokuhati vodu u kuhalu dvaput ili nekoliko puta: mit ili istina

Postoji mišljenje da je prokuhavanje iste vode nekoliko puta vrlo štetno.

Vjeruje se da opetovano prokuhavanje povećava količinu nečistoća sadržanih u vodi.

Međutim, stručnjaci kažu da je šteta od ponovljenog kuhanja pretjerana.

Je li moguće kuhati vodu nekoliko puta

Može. Nema razloga za strah od povećanja sadržaja nečistoća u vodi.

Koncentracija nečistoća nakon ponovnog vrenja ovisi o njihovoj početnoj koncentraciji.

ključanje
Fotografija: © Belnovosti

Ako je količina nečistoća normalna, prokuhavanje vode neće je učiniti toksičnom.

Što se tiče utjecaja na okus vode, opetovano prokuhavanje doista ga mijenja na gore.

Međutim, u svakodnevnom životu se ista voda obično prokuha najviše 2-3 puta, a u kuhalo se dodaje svježa voda. Takvo kuhanje ne može bitno pogoršati okus vode.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki