Žlicu kiselog vrhnja prelijte kipućom vodom: zašto neke domaćice to rade?

Provjera kvalitete kiselog vrhnja kupljenog u trgovini kod kuće nije nimalo teška.

Za ovo vam treba samo kipuća voda. Reći ćemo vam o jednostavnom načinu provjere kvalitete kiselog vrhnja.

Kako provjeriti kvalitetu kiselog vrhnja

Visokokvalitetno kiselo vrhnje sastoji se od samo dvije komponente – vrhnja i kiselog tijesta, ali proizvođači mogu dodati biljne masti i zgušnjivač.

Ako se dodaju biljne masti, više se ne radi o kiselom vrhnju, već o proizvodu od kiselog vrhnja, koji mora biti odgovarajuće označen.

Da biste provjerili sadržaj biljne masti u kiselom vrhnju, potrebno je preliti kipućom vodom žlicu kiselog vrhnja u prozirnoj posudi.

kiselo vrhnje
Fotografija: © Belnovosti

Prirodni proizvod će se otopiti u kipućoj vodi i pretvoriti u mlijeko. Proizvod koji sadrži biljne masti će proizvesti masne ostatke.

Ranije smo vam rekli kako očistiti pribor za jelo od kupronikla.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki