7 neočekivanih načina korištenja šećera u svakodnevnom životu

Šećer se ne koristi samo za zaslađivanje peciva, kave ili čaja.

Proizvod koji gotovo svi koriste u kuhanju ima znatno više koristi nego što se na prvu čini.

Lako se može koristiti ne samo za njegu tijela, već i oko kuće i u vrtu.

1. Šećer može ruž učiniti postojanijim. Nakon što ste nanijeli ruž, nanesite malo šećera na usne. Ostavite ga neko vrijeme, a zatim poližite. Nakon toga, ruž će dugo ostati svijetao i nećete morati često dodirivati ​​usne.

2. Domaći piling za tijelo. Šećer je odličan prirodni piling kože. Pomiješajte ga s maslinovim, suncokretovim ili bademovim uljem.

žlica

U smjesu možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja koje će proizvodu dati ugodnu aromu. Dobivenu smjesu treba pažljivo nanijeti na kožu i nakon nekog vremena isprati.

3. Borba protiv crva u vrtu. Ako su vaše biljke u vrtu napali paraziti, morate ih se što prije riješiti. Da biste to učinili, trebate raspršiti oko kilogram šećera duž perimetra vrta preko 20 četvornih metara.

Šećer će nahraniti mikroorganizme, povećati udio organske tvari u tlu i učiniti ga nepovoljnim za daljnji razvoj parazita.

4. Zamka za muhe. Pripremite sirup od vode i šećera. Njime napunite teglu i postavite je na željeno mjesto. Ovo će poslužiti kao izvrstan mamac za muhe koje će se zalijepiti za sirup i uginuti.

5. Rješavanje stjenica i žohara. Pomiješajte šećer s jednakom količinom praška za pecivo, pa smjesu pospite u omiljena prirodna staništa žohara. Šećer će privući insekte, ali prašak za pecivo će ih ubiti. Preporuča se često mijenjati ovu smjesu.

6. Očistite aparat za kavu. Kava može zaprljati aparat za kavu masnoćom i prožeti ga neugodnim mirisom, a u tom slučaju može pomoći šećer koji će ga očistiti od masnoće i ukloniti neugodan miris.

U vodu uspite četvrtinu brušene čaše šećera i kuhajte dvije do tri minute. Zatim obrišite aparat za kavu čistom spužvom.

7. Očuvanje svježine pečenja. Ako kekse ili tortu čuvate u hermetički zatvorenoj posudi, puno će dulje ostati svježi ako pored njih stavite nekoliko kockica šećera.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki