Kako spasiti dasku za rezanje od neugodnog mirisa: 3 pouzdana životna trika

Tijekom kuhanja, daska za rezanje najviše trpi neugodne mirise: zbog stalnog kontakta s hranom, korisni uređaj upija mirise onoga što se na njemu sjecka.

Dok neki proizvodi ne stvaraju probleme, drugi, naprotiv, jednostavno izjedaju materijal.

Postoje ploče koje nemaju ovaj nedostatak. Na primjer, od stakla. Međutim, takav kuhinjski aparat ima jedan nedostatak – krhkost.

Kako ukloniti neugodne mirise?

Postoje 3 pouzdana trika za spašavanje:

Kako spasiti dasku za rezanje od neugodnog mirisa: 3 pouzdana životna trika

1. Ako je ploča postala izvor neugodne arome plijesni, tada će kava doći u pomoć. Dasku prvo isperite vodom, a zatim na nju nanesite talog kave.

Ovisno o intenzitetu problema odaberite vrijeme. Ako miris nije jako jak, dovoljno je nekoliko minuta. Nakon toga gustin isperite vodom.

2. Pri rezanju ribe daska je uvijek zasićena njezinom aromom. Iskusni kuhari znaju pametan životni trik koji će vam omogućiti da spriječite problem.

Prije nego što počnete izravno rezati proizvod, trebali biste trljati ploču limunom ili limetom.

3. Postoji još jedan pametan i jednostavan način za neutraliziranje svih neugodnih mirisa. Da biste to učinili, morate obrisati dasku s vrećicom čaja. Čaj može uništiti čak i jake i uporne mirise.

Domaćicama u pomoć priskaču i ocat, soda bikarbona i svježe mlijeko.

Fotografija: Pixabay

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki