Ljudi koji su barem jednom u životu bili u prilici posjetiti skup svjetski poznat restoran, nikada neće moći zaboraviti gastronomsko iskustvo koje su doživjeli.
Za to postoji nekoliko jednostavnih objašnjenja.
Takvi restorani imaju posebnu atmosferu, sve je promišljeno do najsitnijih detalja, klijent se osjeća što ugodnije. Ipak, najvažnija komponenta uspjeha je kuhinja. Poznati kuhari spremni su koristiti rijetke i skupe proizvode kako bi ugodno iznenadili svoje goste.
Koja 3 skupa povrća koriste poznati kuhari?
Ružičasta salata
Malo ljudi zna da zelena salata može biti spektakularne ružičaste boje. Kada se poslužuje na tanjuru, takvo zelje izgleda nevjerojatno impresivno i lijepo.
Rijetka vrsta špinata
Malo tko zna da postoji posebna sorta špinata na koju su poznati kuhari spremni čekati mjesecima. Riječ je o rijetkoj japanskoj sorti lisnatog povrća, koja je ujedno i najskuplja u svojoj kategoriji.
Specijalni francuski krumpir
Le Bonnotte je mnogim gurmanima dobro poznat kao najskuplji krumpir na svijetu. Zanimljiva je činjenica da je povrće organsko i uzgojeno u jedinstvenim uvjetima.
Također je vrijedno napomenuti da će okus takvog krumpira biti zanimljiviji i neobičniji.