Svi su čuli da povrće ima nevjerojatne blagodati za tijelo, pa bi trebalo činiti veliki dio prehrane.
Ali ne znaju svi koji su proizvodi poznati po svojim vrijednim svojstvima i sastavu.
Koja se 3 povrća sa sigurnošću mogu nazvati najzdravijima?
Brokula
Ova vrsta kupusa poznata je po svojoj sposobnosti sprječavanja gotovo svih poznatih opasnih bolesti. Pojedete li porciju brokule 3 puta tjedno, možete se zaštititi od mnogih zdravstvenih problema.
Kuhana brokula je najzdravija. Brokulu ima smisla kuhati i na pari, kažu stručnjaci.
Špinat
Ovaj proizvod izdvaja se od ostalih po tome što sadrži veliku količinu željeza, što je krajnje neuobičajeno za proizvod biljnog podrijetla.
Špinat je također izvrsno povrće za očuvanje zdravlja i mladosti.
Čile
Ljubitelji ljute hrane odlikuju se osjetnim imunitetom, vitkošću, izdržljivošću i mladolikim izgledom. Tajna je jednostavna: redovita konzumacija ljutih čili papričica snažno djeluje na organizam.
Prethodno smo govorili o tome koji se restoran na svijetu smatra najstarijim prema Guinnessovoj knjizi rekorda.