Koja se kava smatra najaromatičnijom: odgovor će vas vjerojatno iznenaditi

Možda nećemo pogriješiti ako kažemo da svaki kutak planeta ima svoje “tajne” kave.

Upravo iz tog razloga dati definitivan odgovor na pitanje koja je kava najaromatičnija nije tako jednostavno kao što se na prvi pogled čini.

Stoga smo prikupili top 5 najsmrdljivijih opcija iz različitih dijelova planeta.

turska kava

Upravo Turcima trebamo biti zahvalni za “orijentalni” način pripreme kave, kada se kava kuha na otvorenoj vatri ili na zagrijanom pijesku.

Za pripremu turske kave bit će vam potrebne “sirovine” najfinijeg mljevenja, voda i šećer, a tajna pripreme je u tome što se napitak zagrijava nekoliko puta.

Kava
Fotografija: © Belnovosti

talijanski corretto

Talijani, za razliku od Turaka, preferiraju brzinu u svemu, pa tako i u kuhanju kave.

Omiljena talijanska kava – corretto – obično se pije za doručak. Za pripremu vam je potreban espresso, brandy ili liker od konjaka i šećer.

Skandinavska kava

Skandinavci se smatraju jednim od glavnih potrošača kave. Danci preferiraju piće s dodatkom klinčića i cimeta, za koje su osim začina potrebni svježe skuhana kava, tamni rum i šećer.

grčki varis glycos

Zanimljiva činjenica: stanovnici Grčke doslovno odbijaju prihvatiti kavu bez pjene. Ima ga i u jednom od omiljenih pića Grka varis glycos, koji se priprema od vode, mljevene kave i šećera.

Francuska kava

Svako jutro stanovnik Francuske počinje toplim kroasanom i šalicom kave s mlijekom; prema ručku piju espresso, a navečer – kavu s dodatkom likera.

Za pripremu kave na francuski način osim same kave trebat će vam mlijeko, vrhnje i voda.

Evo kratkog recepta: u turicu ulijte 250 ml vode i dodajte 4 žličice kave, a nakon što sadržaj posude prokuha, maknite turčinu s vatre i ohladite kavu. U međuvremenu zagrijte mlijeko, u njemu otopite šećer, dodajte vrhnje i mutite dok se ne stvori pjena. Ulijte kavu u veliku šalicu, a zatim pažljivo dodajte pjenasto mlijeko u tankom mlazu.

Ranije smo pisali o najsmrdljivijem voću na svijetu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki